Inloggen of Aanmelden
Let op: Deze vermelding is niet actief en wordt niet getoond in de zoekresultaten.

Coach4you2

Beter (ont)zorgen door vertragen

Logo Coach4you2
55.632 impressies 404 kliks

Informatie

Sinds een groot aantal jaren ben ik een echtgenote en moeder. Maar ook mantelzorger. Maar dat heb ik heel lang niet als dusdanig gezien of gevoeld. Mensen zien mantelzorgers vaak als mensen die geen moment voor zichzelf hebben en dag en nacht voor iemand zorgen. En mantelzorgen wordt helemaal niet zo gezien als het gaat om je eigen kind en/of partner. Dat is toch logisch meent men...... Er zit zo veel verschil in verzorgen en zorgen voor. En dan heb ik het nog niet eens over zorgen hebben over.....

Ook ben ik al jaren coach-counselor en heb op vele gebieden, met verschillende mensen en vraagstukken gewerkt. Toch loopt de mantelzorg als een rode draad door mijn leven. Nadat mijn partner (chronisch) ziek werd, ik een fulltime baan had, het huishouden deed en (extra) zorg voor de kinderen droeg, ben ik geknakt. Ik dacht dat ik het allemaal wel alleen kon, alleen moest doen. En dat heeft zijn tol gevraagd.

Ik kreeg de vreemdste opmerkingen en te maken met veel onbegrip: "Jij een burnout"? "Jij bent toch coach, daar ben je toch voor opgeleid". "Ik vond aldoor al dat je te veel hooi op je vork nam". "Waarom vraag je dan ook niet om hulp". En dan deze: "Ik dacht dat jij zo'n sterke vrouw was". Allemaal opmerkingen die pijn deden en me niet echt hielpen. In die tijd heb ik veel geleerd over mijzelf en me verdiept in Mindfulness en leef sindsdien volgens die overtuiging. Een leefwijze die me enorm helpt met relativeren, ontspannen en bewust te leven.

Ik zie het helaas veel om me heen. Mensen (meest vrouwen) die voor een naaste zorgen, kinderen en werk hebben. Maar ook door blijven rennen en proberen tussendoor ook nog goed voor zichzelf te (blijven) zorgen. Dat laatste is vaak nog niet zo eenvoudig als dat het klinkt. Het helpt volgens mij om eens bewust stil te staan bij de volgende vraag:

Ik zorg goed voor een ander maar hoe lief ben ik eigenlijk voor mijzelf?

Ik help mensen om weer tijd vrij te maken voor zichzelf. Maar laat ze ook zien en voelen dat het mag, dat zij er net zo goed toe doen. Maar ook dat ze een leuker mens worden als ze ook goed voor zichzelf zijn. Dat ze die "eigen" tijd gewoon nodig hebben. Om vol te houden.

Waarom zou iemand wel naar de kapper gaan, leuke kleren kopen en het uiterlijk goed verzorgen zonder te kijken naar geluk. Daarom is het nodig om ook af en toe eens naar het innerlijke te kijken. Volgens mij is dat net zo belangrijk voor iemands geluk!

Dit kan op verschillende manieren en in meerdere (werk)vormen. In individuele coaching of groepstraining.

Durf eens stil te staan om naar jezelf te kijken. Als coach-counselor maak ik je bewust van je eigen gedrag en gedachten. En samen proberen we kritisch te kijken naar wat nog voor je werkt en wat eigenlijk wel anders kan..... en hoe je dat zo om kan zetten, dat het voor je werkt. Gun jezelf de ontspanning en bewustwording.

Ook geef ik workshops en training in Mindfulness. Meer informatie daarover kan je vinden op mijn website achter tabblad Mindfulness. Wie weet is het wel iets voor jou.

Hoe dan ook, met welke vraag dan ook, ik ben er voor je. Mijn credo: Beter (ont)zorgen door vertragen.

Lees ook mijn blog met dagelijkse verhalen op http://roelieblogt.coach4you2.nl

ErvaringenErvaring delen

Coach4you2 heeft nog geen ervaringen.

Ervaring delen

Adres

Hunsingostraat 71
9405 ET Assen
Plan route
avatar van Roelie van Guldener
Roelie van Guldener
Contact