Inloggen of Aanmelden
Let op: Deze vermelding is niet actief en wordt niet getoond in de zoekresultaten.

Tonny Adriaens - v.d. Ham

Praktijk psycho-sociale & psycho-oncologische terapie

Logo Tonny Adriaens - v.d. Ham
58.186 impressies 792 kliks

Informatie

Het Brein als helende hulp

Een voordeel van het ouder worden is dat je als therapeut veel ervaring en kennis kunt inzetten bij het begeleiden van cliënten. En vooral ook als je als therapeut zelf actief blijft, goed voor jezelf zorgt en je blijft ontwikkelen. De verplichte eis vanuit de beroepsverenigingen van intervisie en supervisie zorgt er mede voor dat de kwaliteit van de aangeboden therapieën geborgd is.

In mijn praktijk gaat het om het begeleiden van mensen die zich met een ernstige ziekte of een anderszins moeilijke situatie geconfronteerd worden.

Innerlijke helpende krachten

De uitdaging is om het leven ook in moeilijke situaties wel makkelijker te kunnen maken. Ons brein heeft hier de mogelijkheden voor. Met diverse methodieken kunnen we het brein inschakelen om ons te helpen.

Naast mijn vaardigheden als gecertificeerd (voet/hand) reflexzonetherapeut help ik de cliënt op een diep niveau met zichzelf en met de eigen, innerlijke helende krachten contact te maken. Hiertoe zet ik Imaginatie technieken in en gebruik hiervoor o.a. de VerbeeldingsToolkit, ontwikkeld door de School voor Imaginatie.

Verbeeldingsoefeningen

De verbeelding biedt een direct toepasbare weg tot het creatieve en zelfversterkende en zelfhelende vermogen; een immens rijk bezit. Door de verbeeldingsoefeningen kan het gevoel van eigen regie aanzienlijk worden bevorderd.

Werken met Overtuigingen

"Enige Simonton-stafleden en studenten + Simonton boek"

Een andere belangrijke invalshoek van waaruit ik (mede als ervaringsdeskundige) werk is Simonton-therapie. Dit therapie programma is ontwikkeld door de ontevreden oncoloog O. Carl Simonton die zijn patiënten meer wilde bieden dan bestralingen en chemo’. Zijn queeste “waarom de ene patiënt wel geneest en de andere niet” mondde uit in de ontwikkeling van “Simonton Intensive Seminars” die inmiddels wereldwijd georganiseerd worden. En in Nederland? Ja, dus ook. In mei/juni ’18 wordt er een seminar in Diever georganiseerd. Sinds 1992 gebruik ik zowel privé als in mijn praktijk verschillende onderdelen van deze mooie manier van begeleiden. "Het werken met Overtuigingen" is een cognitieve aanpak, waarbij de therapeut de cliënt helpt de gedachtepatronen die niet bevorderend zijn voor herstel in een andere, ondersteunende denkwijze om te zetten. We kunnen onze innerlijke vermogens leren versterken zodat ze (weer) instrumenten worden die ons helpen in ons leven.

Omgaan met verlies - steen verleggen

Ook wil ik juist de kracht van ons brein benadrukken rond het omgaan met rouw en verlies situaties. Jaren lang organiseerde ik in Nijmegen rouwgroepen vanuit het gedachtegoed van Elisabeth Kubler-Ross en was ik als docent betrokken bij het onderdeel van de basiscursus “Contact met het onbewuste middels het maken van spontane tekeningen”. Een veel beluisterde song tijdens deze workshops is het bekende “Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde”. Vooral bekend geworden door de vertolking door Paul de Leeuw, maar geschreven door Bram Vermeulen, een voormalig achterbuurman toen ik nog in Amsterdam, Oud-Zuid woonachtig was.

Hoe kan ik het mijzelf makkelijk maken? Het verleggen van één steen kan al veel verschil maken.

Dagelijkse oefeningen voor balans

Als laatste, en eigenlijk belangrijkste, is mijn dagelijkse beoefening van qigong meditaties en houdingen om zelf in balans te zijn en te blijven. Sommige van deze oefeningen geef ik ook mijn cliënten mee, en is nu ook een vast onderdeel in de Simonton Intensive Seminars, en is ook een mooie ontspanningsmethode naast het aanbieden van ontspannende voet/hand reflexzone behandelingen.

ErvaringenErvaring delen

Tonny Adriaens - v.d. Ham heeft nog geen ervaringen.

Ervaring delen

Adres

Kasteel 9
7981AN Diever
Plan route
avatar van Tonny Adriaens-van der Ham
Tonny Adriaens-van der Ham
Contact